Verdachte aangehouden na schietincident in Klazienaveen

3 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft zaterdagavond een verdachte aangehouden na een schietincident in Klazienaveen. Het incident vond plaats aan de Pastoor Jongeriusstraat, nabij een supermarkt. Er raakte niemand gewond.

Incident en onderzoek

De politie kreeg zaterdagavond 16 maart rond 19.00 uur een melding dat er geschoten zou zijn in Klazienaveen. Meerdere eenheden gingen ter plaatse en er werd direct een onderzoek gestart. Om zorgvuldig onderzoek te doen op de locatie werd er een plaats delict ingericht en sporenonderzoek gedaan. Ook is er gesproken met getuigen. Op basis van een eerste onderzoek lijkt er inderdaad te zijn geschoten, maar het is nog onduidelijk met wat voor wapen dat is gebeurd.

Aanhouding

Kort na het incident kon een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een minderjarige jongen uit Emmen. De jongen zit vast en zal worden verhoord. Uit het onderzoek moet blijken wat er exact is gebeurd en wat de toedracht is geweest. Het lijkt zeer waarschijnlijk te gaan om een al langer lopend conflict tussen personen die elkaar kennen.

De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken. Er waren veel mensen op de locatie ten tijde van het incident en daarna. Mocht er iemand getuige zijn geweest van het incident en nog niet op de locatie met agenten hebben gesproken, dan wordt aangeraden contact op te nemen met de politie.