Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met laag inkomen in Drenthe

2 maanden geleden gepubliceerd

Woningeigenaren in Drenthe met een laag inkomen kunnen nu tot € 2500 subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze isolatiesubsidie is beschikbaar in alle Drentse gemeenten.

Voordelen van isolatie

Isolatie maakt een woning comfortabeler. Het zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar helpt ook tegen tocht en kou en draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Afhankelijk van het type isolatie kan de energierekening met 10 tot 30% dalen. De subsidie kan gebruikt worden voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuur-, gevel- en vloerisolatie. Als woningeigenaren een gecertificeerd bedrijf inschakelen dat natuurvriendelijk isoleert, hoeven ze zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek.

Voorwaarden voor de subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet het jaarinkomen lager zijn dan € 34.100. Bij de aanvraag moeten woningeigenaren een getekende offerte aanleveren van een bij de KVK geregistreerde aannemer. Deze offerte moet dateren van na 1 november 2023. Bovendien moet de aannemer de werkzaamheden binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie uitvoeren.

Subsidie aanvragen

Geïnteresseerden kunnen de isolatiesubsidie aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Het aanvraagformulier is te vinden op de website van het SNN. De aanvraag wordt binnen acht weken beoordeeld.