Filosoof Bas Haring spreekt in Grote Kerk Emmen over robots en kunstmatige intelligentie

2 maanden geleden gepubliceerd

De bekende filosoof Bas Haring komt naar het Filosofiecafé in Emmen. Op zaterdag 6 april neemt hij ons mee op een filosofische reis door actuele thema’s zoals kunstmatige intelligentie en bewustzijn.

Kunstmatige intelligentie: een bedreiging of een kans?

Kunstmatige intelligentie is een veelbesproken onderwerp. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, maar er klinken ook kritische geluiden. Zal een machine ooit bewust worden? Nemen robots onze banen over? En vormt kunstmatige intelligentie een gevaar voor de democratie? Deze en andere vragen worden door Bas Haring in de Grote Kerk Emmen aan de orde gesteld.

Bas Haring: de volksfilosoof

Bas Haring, gepromoveerd in de kunstmatige intelligentie, staat bekend om het toegankelijk maken van wetenschap en filosofie. Zijn vermogen om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen is meerdere keren bekroond. Zo ontving hij de Duidelijke Taalprijs. Haring is een graag geziene gast aan talkshowtafels en als columnist in diverse kranten.

Tickets voor de lezing

De lezing wordt georganiseerd door Filosofiecafé Emmen. Vanwege de verwachte belangstelling is de Grote Kerk Emmen gereserveerd. Een toegangskaart kost €10. De deuren van de kerk openen om 20.00 uur en de lezing begint om 20.30 uur. Kaarten zijn te reserveren en worden ook aan de kassa verkocht. Wees er snel bij, want vol is vol!