Bewustwording discriminatie: vertoning van film in gemeente Emmen

3 maanden geleden gepubliceerd

In het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart, hebben het Meldpunt discriminatie Drenthe en de gemeente Emmen de handen ineengeslagen om een gratis filmvoorstelling te organiseren.

Vertoning ‘The Hate U Give’

De film ‘The Hate U Give’ wordt vertoond in Emmen en Klazienaveen. De film gaat over Starr Carter, die worstelt met haar identiteit tussen de arme, zwarte buurt waar ze woont en de overwegend blanke privéschool waar ze studeert. Na de film is er gelegenheid om in gesprek te gaan over de thema’s die de film aan de orde stelt. De film is ook geschikt voor jongeren.

Locatie en tijdstip

De film wordt op zaterdag 6 april vertoond in Loods 13 in het Rensenpark in Emmen om 13.00 uur. Daarnaast zal de film binnenkort ook in Klazienaveen worden vertoond. De exacte datum en locatie worden op de website van het Filmhuis vermeld. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Inzet tegen discriminatie

Recent onderzoek wijst uit dat één op de vier mensen wel eens of vaker wordt gediscrimineerd. Burgemeester Eric van Oosterhout benadrukt dat discriminatie nog steeds een reëel probleem is en dat de gemeente Emmen zich blijft inzetten om ongelijkheid te bestrijden en een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen gelijke kansen heeft.

Meld discriminatie

Discriminatie of racistisch gedrag kan vaak onbewust en onbedoeld plaatsvinden, maar de gevolgen voor de persoon in kwestie kunnen zeer reëel zijn. Inwoners uit Drenthe die zich gediscrimineerd voelen of zien dat een ander gediscrimineerd wordt, worden aangemoedigd om dit te melden via discriminatie.nl of door te bellen naar 0800 0880.