Kerst Event Theaterkoor Ericarré wint Waarderingsprijs 2024

2 maanden geleden gepubliceerd

Theaterkoor Ericarré, gevestigd in Erica, heeft de Waarderingsprijs 2024 gewonnen. De prijs werd op dinsdag 19 maart 2024 uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Het koor kreeg de meeste stemmen van de vier genomineerden en won naast de prijs ook een cheque van €1.000.

De Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs is ontworpen door studenten van NHL Stenden. Met deze prijs wil de gemeente de inzet van haar inwoners voor hun dorp of wijk belonen. Dit jaar waren er vier initiatieven genomineerd voor de prijs.

Vier genomineerde initiatieven

De vier genomineerde initiatieven van dit jaar waren:

  • Kinderboerderij Zwartemeer: Activiteiten gericht op basisschoolkinderen. De kinderboerderij heeft ook een minibieb en een weggeefkast.
  • Kerst Event Theaterkoor Ericarré: Een jaarlijks kerstevenement in Erica met een sfeervol verlichte route, live muziek en winterse hapjes en drankjes.
  • Huiskamerconcerten en culinaire avonden in Nieuw-Amsterdam: Literaire, muzikale en culturele middagen/avonden, georganiseerd door Herman Hemmen. Daarnaast worden er culinaire avonden gehouden.
  • Koningsvliegeren Schoonebeek: Activiteiten rondom Koningsdag voor jong en oud, inclusief de jaarlijkse sinterklaasintocht, verlicht met lichtjes.

Stemprocedure

Dit is het vijfde jaar dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt. Inwoners konden in december 2023 hun initiatieven indienen bij de gemeente. Uit deze inzendingen koos de jury vier initiatieven waarop vervolgens de hele maand februari gestemd kon worden, zowel digitaal als op papier.

Burgemeester Eric van Oosterhout uitte zijn waardering voor de vele vrijwilligers in de gemeente die zorgen voor verbondenheid en betrokkenheid in hun wijk, buurt of dorp. Hij gaf aan dat de inzet van deze vrijwilligers van harte wordt toegejuicht. Dit jaar brachten ruim 1.800 inwoners hun stem uit, zo’n 700 meer dan vorig jaar.