Nieuwe Sporthal Emmer-Compascuum opent deuren

9 maanden geleden gepubliceerd

De inwoners van Emmer-Compascuum hebben iets om naar uit te kijken. Na meer dan 50 jaar trouwe dienst wordt de geliefde sporthal De Klabbe vervangen door een gloednieuwe, duurzame faciliteit. De officiële opening staat gepland voor vrijdag 29 september.

Modern en Duurzaam Ontwerp

De nieuwe sporthal De Klabbe, ontworpen door AG Nova Architecten, voldoet aan de NOC/NSF-standaarden en beschikt over een vaste zijtribune en kantine. De gevels zijn gemaakt van bamboe, wat de sporthal een moderne uitstraling geeft.

Tegelijkertijd is de nieuwe faciliteit volledig CO2-neutraal, waarmee de gemeente Emmen haar inzet voor duurzaamheid onderstreept. Aan de kant van het Hoofdkanaal komen appartementen, wat een geheel nieuw aanzicht voor de omgeving creëert.

Spectaculaire Opening

De feestelijke opening van de nieuwe sporthal De Klabbe is gepland op vrijdag 29 september. Wethouder René van der Weide zal de officiële opening verrichten, gevolgd door een spectaculaire lichtshow.

Bezoekers van alle leeftijden kunnen daarna deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. De inloop begint om 18.15 uur, met de officiële start gepland om 18.30 uur op Spindel 8 in Emmer-Compascuum.

De opening van de nieuwe sporthal markeert een nieuw hoofdstuk in de sportieve geschiedenis van Emmer-Compascuum en belooft een feestelijke gebeurtenis te worden.