Koningsdagconcert 2024 vindt plaats in Atlas Theater, Emmen

3 maanden geleden gepubliceerd

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima organiseren het jaarlijkse Koningsdagconcert op maandagavond 22 april in het Atlas Theater in Emmen. Het evenement wordt bijgewoond door een speciaal uitgenodigd publiek, waaronder betrokkenen bij de organisatie van de Koningsdag-vieringen in Emmen en personen uit de muziek- en muziekeducatiesector in Zuidoost-Drenthe.

‘Stemmen uit grenzeloos Emmen’

Het thema van het Koningsdagconcert dit jaar is ‘Stemmen uit grenzeloos Emmen’. Een divers programma is samengesteld met bijdragen van verschillende artiesten en ensembles, waaronder het Calefax rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet. De optredens omvatten werken van componisten als Pietro Antonio Locatelli, George Gershwin, Leo Smit, Kinan Azmeh en de in Emmen geboren Daniël Lohues.

Speciale optredens

Het ensemble BOI AKIH zal een compositie spelen van gitarist Niels Brouwer op een tekst van zangeres Monica Akihary. Bovendien zal er een nieuw werk worden uitgevoerd dat speciaal voor het Koningsdagconcert is geschreven door harpist Remy van Kesteren.

Traditie sinds 1985

Het Koningsdagconcert vindt traditioneel plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Deze traditie begon in 1985, geïntroduceerd door Koningin Beatrix en Prins Claus. Elk jaar staat er een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde, maar sinds 2014 wordt het georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke familie Koningsdag viert.

Koninklijke familie viert Koningsdag in Emmen

Dit jaar is Emmen de gaststad voor Koningsdag, waar de Koninklijke familie de feestelijkheden zal bijwonen op zaterdag 27 april. Het Koningsdagconcert wordt ook uitgezonden op televisie, op zaterdag 27 april om 20:35 uur op NPO 2.

Related news