Ontdek je Groene Liefde tijdens 'Kom in de Kas' in Erica

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, Kom in de Kas, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 6 april en zondag 7 april in de regio Erica. Zes lokale kwekers zullen hun deuren openen voor het publiek. Dit jaar staat het evenement in het teken van ‘Groene Liefde’.

Groene Liefde

Bij Kom in de Kas is er genoeg Groene Liefde om te delen. Dit houdt in liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Het evenement is bedoeld om mensen samen te brengen en hun Groene Liefde te laten ontdekken en over te dragen. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je vindt het allemaal in de kas. Bezoekers zijn welkom op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende lezingen en activiteiten. Er wordt gezocht naar een nieuw voedselverhaal waarbij ecologie en technologie samenkomen. Op zaterdag 6 april gaan Karsten en Joris van ‘Stop the Food Fight’ in gesprek over het voedselsysteem van de toekomst. Op zondag 7 april tonen verschillende kerken de kracht van samenwerking tijdens ‘kerk in de kas’.

Voor kinderen is er een speurtocht door de kas, die leidt naar leuke activiteiten en heerlijke groenten. Daarnaast kunnen ze speeddaten met groenten en hun eigen luizenmuts maken.

Over het evenement

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. Elk deelnemend bedrijf in Erica heeft iets unieks te bieden. Het evenement is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds.