Emmen viert Koningsdag 2024 met Koning Willem-Alexander

3 maanden geleden gepubliceerd

Emmen is klaar om Koning Willem-Alexander te verwelkomen op Koningsdag, 27 april 2024. Het feest zal plaatsvinden in het stadscentrum, waar de Koning en de Koninklijke familie worden begroet met een reeks feestelijke evenementen op negen pleinen, variërend van muziek en dans tot sport en cultuur.

Muzikale grootheden op het programma

Het programma voor de dag is rijk aan muzikale optredens. De Koning zal worden toegezongen door artiesten Bouke en Jannes, en de feestelijkheden worden afgesloten met een optreden van Daniël Lohues.

Historie en toekomst van Emmen

Het verleden en heden van Emmen worden tijdens het feest verbonden met de toekomstige ambities van de gemeente en de regio Zuidoost-Drenthe. De stad toont haar geschiedenis in een galerij van ‘levende standbeelden’ die iconische momenten en figuren uit de geschiedenis van Emmen uitbeelden. Ook is er aandacht voor de circulaire economie, passend bij de innovatieve sfeer van Emmen.

Sport en spel

De Koninklijke familie zal worden begeleid door een groep wielrenners naar het startpunt van de viering op het Noorderplein, een knipoog naar Drenthe als dé fietsprovincie van Nederland. Later op de dag zullen er diverse sportevenementen plaatsvinden, waaronder een voetbalwedstrijd en een sjoelwedstrijd.

Kunst en cultuur

Emmen toont haar culturele kant met een reeks artistieke evenementen. Van dansvoorstellingen tot een interactief spel georganiseerd door Qmusic dj Jorien Renkema en Radio 538 dj Jordi Warners. Daarnaast zullen de nieuwe naam voor de ruimte voor beeldende kunst en de ‘doedels’ (kleine tekeningen) die door heel Emmen te zien zijn, worden onthuld.

Afsluiting van de feestelijkheden

Het feest wordt afgesloten op het Raadhuisplein met een groot meezingfeest, geleid door Drentse trots Daniël Lohues en zijn band. Na een dankwoord van de burgemeester zal het Wilhelmus worden gezongen voordat de Koninklijke familie het podium en de stad verlaat. Maar voor Emmen is het feest dan nog maar net begonnen.

Burgemeester Eric van Oosterhout moedigt iedereen aan om naar Emmen te komen en deel te nemen aan de feestelijkheden. “Je zult langs de route ogen en oren tekort komen. Zoveel is er te zien en te beleven,” zegt hij.