Gemeente Emmen lanceert 'Samen oranje' subsidieregeling voor Koningsdag

5 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Emmen heeft een nieuwe subsidieregeling genaamd ‘Samen oranje’ in het leven geroepen. Deze regeling is bedoeld om kleinschalige activiteiten op en rondom Koningsdag in de gehele gemeente mogelijk te maken. De bijdrage is specifiek bedoeld voor feestelijke activiteiten die in het teken staan van Koningsdag en worden georganiseerd in de gemeente Emmen tussen 19 en 28 april 2024.

Financiële bijdrage en aanvraagprocedure

Er is een financiële bijdrage beschikbaar van maximaal € 350,- per activiteit. De gemeente heeft budget voor ongeveer 200 activiteiten. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 maart 2024. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en hierbij geldt op = op. Aanvragen kan via de website koningsdaginemmen.nl.

Wethouder Guido Rink benadrukt het belang van deze regeling: “Wij zien graag dat Koningsdag 2024 een feest wordt voor de hele gemeente en naoberschap, samenwerking en trots vergroot. Met deze actie willen we juist ook kleinere initiatieven stimuleren zoals een buurtbarbecue, fietspuzzeltocht, kleedjesmarkt of met bewoners van een verpleegtehuis samen naar de tv-uitzending kijken met tompouce.”

Voorwaarden en meer informatie

Om voor de oranjesubsidie in aanmerking te komen, moet de activiteit aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en Koningsdag in Emmen is te vinden op koningsdaginemmen.nl.